Arş. Gör. Nilüfer GEYSİ, PRL
Dijital Dünyada İletişimci Olmak
“Dijital dünyada markalar insanlaşırken, insanlar markalaşıyor” diyen L’appart PR İstanbul’un Yaratıcı İçerik Direktörü Barış Çakmakçı, BAU Halkla İlişkiler öğrencileriyle dijital kimlik ve sosyal medya kullanımı hakkında konuştu. Barış Çakmakçı ilişkilere sahip çıkılması gerektiğini ve iletişimin dinamiğinin duygularla beslendiğini dile getirdi. Çakmakçı, öğrencilere, iletişim kanallarındaki hitap şeklini, ses tonunu tanımlayan sıfatları, bu kanallardaki görselliği tamamlayan öğeleri ve rakiplerden farklılaşmanın sırlarını anlattı. Hikaye yaratıcılığına da değinen Çakmakçı, yayıncılık evreninde neler olduğunu öğrencilerle paylaştı.
Dijitalleşen İletişim
Deneyimli gazeteci Meliha Okur ve cimri.com’un Genel Müdürü Serkan Koç, öğrencilerle dijitalleşen iletişim kanalları temalı bir söyleşi gerçekleştirdiler.
Dijitalleşmeyle birlikte değişen dünya ve iletişim üzerine verilen seminerde yapay zeka ve iletişim, dünyadaki dört büyük gücün (Facebook, Google, Microsoft ve Amazon) küresel iletişimdeki yeri, veri elde etmenin ve bunun işlemenin şirketler açısından gerekliliği tartışıldı. Aynı zamanda marka iletişiminde mizahın, kişiselleştirmenin, hikaye anlatıcılığının ve sürdürülebilir olmanın önemi, iletişim alanından çarpıcı örneklerle anlatıldı.
Kurumsal Bloglar Ve Güzellik Sektörü
Blogger ve güzellik editörü Gözde Atakoğlu, konuk olduğu derste blogların kurumsal iletişimindeki önemini alandan başarılı uygulamalarla anlattı. Web sitesi ya da blog kurarken dikkat edilecek noktalardan, kullanılan anlatım dilinin, içeriklerin, sürekliliğin ve görselliğin öneminden bahsetti. Aynı zamanda bloglardaki multimedya içerikleri için kullanılan çekim ve montaj tekniklerini de kendi çalışmaları üzerinden örneklendirdi.
İletişimde Sihirli Değnek: Hikâye Anlatıcılığı
Dilbilimci, yazar ve eğitmen Ayşegül Dede, Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek halkla ilişkilerde hikâye anlatıcılığının önemine dikkat çekti. Ayşegül Dede, masalların ve hikayelerin toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgularken masalların insanlığın var oluşundan beri süregelen bir olgu olduğunu; ancak bunun son yıllarda çok daha popüler bir hale geldiğini söyledi. Kurumsal iletişim sürecinde farklılaşmanın, sıradanlıktan kurtulmanın ve dikkatleri üzerine çekmenin formülünün hikâye anlatıcılığından geçtiğini belirten Dede, halkla ilişkiler uzmanının etkili konuşma ve sunum yeteneğine sahip, karşısındakini anlattıkları ile etkileyebilecek bir kişi olmasının öneminin gün geçtikçe daha da çok anlaşıldığına dikkat çekti.
Moda Sektöründeki Yaratıcı Mobil Uygulamalar
Vogue ve GQ Türkiye’de Dijital Proje Müdürü olarak görev alan Bediz Yıldırım BAU Halkla İlişkiler’in konuklarından biri oldu. Sektördeki yeni uygulama trendlerini anlatan Yıldırım, sunumunun ardından yaratıcı mobil uygulamaları öğrencilerle paylaştı. Yaratıcı uygulamaların nasıl ve hangi amaçlar için kullanılabileceğini anlatan Bediz Yıldırım, İletişim sektöründe yarattığı etkiler dolayısıyla öğrencilerin bu uygulamalar hakkında detaylı bilgiye sahip olmasının önemini vurguladı.